HOE CREËER JE PRIVACY IN DE TUIN?

Salie knippen
Salie is een vaste plant met grijsachtig blad. Het kruid sterft in de winter niet af boven de grond, het blad blijft zelfs zitten. De bloemstelen verhouten wel elk jaar meer. Daarom is het slim om na de bloei, ongeveer eind juni, de plant met een flink stuk bloemsteel af te knippen. De salie vormt dan weer nieuw mooi blad en blijft mooi compact.

Uitgebloeide bloemen gebruiken
Na het knippen kun je de uitgebloeide bloemen met een elastiekje bij elkaar binden. Laat dit bosje salie op zijn kop drogen op een goed geventileerde plek in huis. De gedroogde bladeren kun je vervolgens gebruiken in sauzen en vleesgerechten. Wees er wel zuinig mee, want de smaak van salie is nogal overheersend.

Hout
Hout is natuurlijk en makkelijk mee te klussen. Met meerdere takken of planken creëer je een afscheiding. Nog meer beschutting nodig? Laat dan een klimop tussen het hout groeien. Dit geeft een speels effect en zorgt voor meer privacy.Bamboe Ijzersterk en goed beschut: met bamboe kun je ideaal je tuin afschermen. Daarnaast creëer je ook een tropisch effect. Meer schaduw nodig of een overdekking? Gedroogd bamboe kun je horizontaal leggen als dak. Zo heb je schaduw en licht tegelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *